Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Procesor PXA-H 100 - vypínání?

o Navštíveno 1954x o
o 05.05.2008, 15:26 | Tuner#2
Mám tenhle procesor připojený k 9886tce a mám problém s vybíjením baterky, když auto stojí. Zarazilo mě, že u procesoru jak v návodu, tak i prakticky je napájení vyřešeno přes pojistku rovnou z baterky + a - a žádné remote. Tak jsem to tak zapojil, ale asi to má hodně velký klidový odběr. Ještě jsem se nedostal k tomu, abych to změřil, ale samotné rádio mě to nedělalo, až když jsem zapojil procesor. Mám v hlavě dvě řešení a chci se zeptat, které je dle Vás lepší, nebo spíš, zda varianta 2 nebude problémová.

1. Na přívod dát vypínač páčkový vypínač, který bude spínat relátko a to následně procesor.

2. Vypínač dát jen na - od procesoru.

3. Vypínač dát na + přívod do procesoru, ale tam se bojím špiček při zapínání

Nejsem elektrikář, tak co bude podle Vás nejlepší? Z hlediska už hotového zapojení, je pro mě nejschůdnější varianta 2.

o 05.05.2008, 17:03 | Shr3k
Vidím to na známý "problém" s REMOTE u rádií Alpine (a připojeným procesorem na AiNET, resp. Bluetooth na FullSpeed) a řešil bych to extra spínačem na REMOTE drát (předpokládám, že máš REMOTE zapojené nastálo, abys mohl vyhrávat i bez klíčku v zapalování).
o 05.05.2008, 17:34 | Tuner#2
Shr3k: JJ mám spojený červený a oranžový kablík a k němu přivedený + přímo z baterky. Mám ale pocit, že samotné rádio mě to nedělalo, protože už je měsíc v autě až po připojení procesoru přes AI net se to projevilo. Takže radíš ten červený z ISO konektoru přerušit a dát ho přes vypínač? Tam to může být bez relátka?
o 05.05.2008, 20:20 | Shr3k
Zkus to a uvidíš. Ano, samotné rádio to nedělá, musí se na AiNET připojit procesor. Relátko na remote není třeba.
o 05.05.2008, 20:32 | Tuner#2
OK, díky moc za radu, jeden vypínač je ještě nevyužitý, tak ho zapojím na tenhle přívod. Vůbec mě to nenapadlo, se starým rádiem nebyl problém a bez procesoru taky ne tak jsem hledal chybu v jeho trvalém zapojení na baterku.
o 05.05.2008, 22:40 | Kapka (M)
tohle same jsem resil nekdy minuly rok..Alpinka+procesor...jukni v historii...je to tam resene..
o 06.05.2008, 11:19 | Tuner#2
Kapka: Máš mail.
o 06.05.2008, 11:43 | Kapka (M)
minutka hledani :-)
[ Link ]
o 06.05.2008, 11:53 | Tuner#2
Kapka: Když víš co hledat tak jo, ale já zkoušel: Alpina vybíjení baterky, velká klidová spotřeba, vymlácená baterka, vybitá baterka, ... ale vytloukání jsem teda nezkusil :o) měl jsem milión odkazů, ale žádný kloudný. Ale díky, udělám vypínač na červený drát jak už radil Shr3k a doufám že bude klid.
o 09.05.2008, 22:32 | Tuner#2
Shr3k: Fiknul jsem červený kablík, dal ho přes vypínač nabil baterku a od té doby je klid, takže ještě jednou díky za radu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3343 sekund.